Πώς να εντοπίσετε αγγελίες εργασίας και να βρείτε δουλειά μέσω του LinkedIn

Πώς να εντοπίσετε αγγελίες εργασίας και να βρείτε δουλειά μέσω του LinkedIn

Στο άρθρο αυτό θα αναφερθούμε σε μερικές έξυπνες κινήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος που αναζητά εργασία για να εντοπίσει αγγελίες και τελικά να βρει δουλειά μέσω του LinkedIn. Το LinkedIn είναι το ιδανικό περιβάλλον για έρευνα σε θέματα καριέρας, καθώς είναι το μόνο τόσο δημοφιλές social network που προσελκύει κυρίως επαγγελματίες.

Η αναζήτηση εργασίας ούτε ξεκινάει ούτε σταματάει στο LinkedIn. Είναι απαραίτητο για τον κάθε υποψήφιο να απευθύνεται σε διαφορετικές πηγές δημοσίευσης αγγελιών και να χρησιμοποιεί ποικίλους τρόπους networking για την επίτευξη των στόχων του. Σίγουρα, όμως, δεν πρέπει να παραβλέψει το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει το συγκεκριμένο social network στην προσπάθεια για αναζήτηση της επιθυμητής θέσης εργασίας.

1. Βασικό προφίλ στο LinkedIn

Το προφίλ στο LinkedIn είναι ένα διευρυμένο βιογραφικό σημείωμα που ανανεώνεται δυναμικά και είναι διαθέσιμο δημόσια (ή με βαθμό privacy που θα επιλέξετε).

 • Συμπληρώστε όλες τις ενότητές του
 • Δώστε έμφαση στην περίληψη (summary), γράφοντας μια φράση που θα κάνει θετική εντύπωση στον υποψήφιο εργοδότη
 • Ανεβάστε μια επαγγελματική και πρόσφατη φωτογραφία σας
 • Συνδέεστε συχνά και κρατήστε το προφίλ up-to-date
 • Προαιρετικά: δημιουργήστε προφίλ σε μια 2η γλώσσα. Το LinkedIn δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Extra tip: Όταν στέλνουμε ένα "παραδοσιακό" βιογραφικό σημείωμα, συχνά προσαρμόζουμε το περιεχόμενό του για να δώσουμε έμφαση σε ορισμένα σημεία ανάλογα με τη θέση που εκδηλώνουμε ενδιαφέρον. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στο LinkedIn. Το προφίλ μας είναι ένα. Πάρτε, λοιπόν, μια απόφαση καριέρας και συντάξτε το προφίλ σας έτσι ώστε να εστιάζει στις γνώσεις και την εμπειρία σας πάνω στο αντικείμενο που θα επιλέξετε. Εισάγετε λέξεις-κλειδιά στις κρίσιμες ενότητες και δώστε ξεκάθαρα έμφαση σε αυτό που ψάχνετε. Αυτό θα βοηθήσει, επιπλέον, στο να μπορεί να εμφανιστεί το προφίλ σας όταν κάποιος εργοδότης αναζητά άτομα της ειδικότητάς σας.

2. Επαγγελματική δικτύωση

Το LinkedIn είναι το δημοφιλέστερο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο. Αξιοποιήστε το!

 • Συνδεθείτε με παλιούς συναδέλφους
 • Συνδεθείτε με πρώην συμφοιτητές σας
 • Αναζητήστε εταιρίες που σας ενδιαφέρουν ως εργοδότες και κάντε follow
 • Επιδιώξτε να συνδεθείτε με υψηλόβαθμα στελέχη από τις εταιρίες αυτές
 • Γραφτείτε σε επαγγελματικά group όπου βρίσκονται στελέχη της ειδικότητάς σας. Όχι μόνο θα ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στο αντικείμενό σας, αλλά θα αντλείτε και επιπλέον γνώσεις, και, κυρίως, θα βλέπετε πρώτοι αγγελίες για θέσεις εργασίες που δημοσιεύονται
 • Το LinkedIn είναι αυτονόητο ότι είναι πολύ δημοφιλές σε recruiters. Βρείτε τις εταιρίες head hunting (π.χ Randstad και Manpower) που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ή τη χώρα που ενδιαφέρεστε και κάντε follow.

Extra tip: Θέλετε να έρθετε σε επαφή με ένα παλιό συνάδελφο / προϊστάμενο για networking αλλά διστάζετε να σηκώσετε το τηλέφωνο γιατί έχετε να μιλήσετε πολύ καιρό; Βρείτε τον στο LinkedIn και τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο έυκολα, καθώς το να μοιράζεστε το ίδιο social network δημιουργεί από μόνο του μια οικειότητα.

 

3. Έξτρα ενότητες του προφίλ

Φροντίστε ακόμη τα εξής:

 • Βάλτε link προς το blog σας
 • Προσθέστε τις εφαρμογές που σας χρειάζονται (π.χ. twitter και BlogLink ή portfolio display ή presentations) έτσι ώστε να φαίνεται η δουλειά σας και στο προφίλ σας
 • Ζητήστε συστάσεις από άτομα που έχετε συνεργαστεί στο παρελθόν και ήταν ιεραρχικά ανώτεροί σας (και δώστε και εσείς συστάσεις, όπου μπορείτε)
 • Χρησιμοποιείστε το profile organizer για να βάλετε ψηλά στο προφίλ την προϋπηρεσία σας, αν είστε έμπειρο στέλεχος, ή τις σπουδές σας, αν είστε νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας
 • Συμπληρώστε την ενότητα skills και το πεδίο interests

Extra tip: Εξερευνήστε όλες τις δυνατότητες και τις ρυθμίσεις του LinkedIn και θα ανακαλύψετε χρήσιμα εργαλεία για το προφίλ σας!

4. Αγγελίες εργασίας

Στο μενού Jobs σας δίνεται η δυνατότητα να αναζητήσετε δημοσιευμένες αγγελίες εργασίας από εταιρίες-μέλη του LinkedIn. Η αναζήτηση θέσεων εργασίας μπορεί να είναι απλή ή σύνθετη, με λέξεις κλειδιά, επωνυμία εταιρίας, χώρα, επίπεδο εργασιακής εμπειρίας ή/και χρονική στιγμή δημοσίευσης της αγγελίας. Πατώντας αναζήτηση και εφόσον έχετε προσθέσει επαφές στο δίκτυό σας, βλέπετε τη μαγεία του LinkedIn: Όχι μόνο σας εμφανίζει σχετικές αγγελίες εργασίας αλλά σας δείχνει κάτω από κάθε αγγελία ποιος μπορεί να σας συστήσει για την αντίστοιχη θέση σε αυτόν που έχει δημοσιεύσει την αγγελία και πόσοι από τον ιντερνετικό κύκλο σας εργάζονται στην εταιρία που αναζητεί προσωπικό! Στη συνέχεια μπορείτε να φιλτράρετε τα αποτελέσματα με διάφορα κριτήρια, να αποθηκεύσετε τις δουλειές που σας ενδιαφέρουν και πολλά άλλα.

 

Read 10471 times Last modified on Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 11:40

Επικοινωνία

Έδρα: Μιλτ.Μαντά 15
Μαραθώνας, 19007
+30 22940 97039

Γραφείο: Τέας 2 Καισαριανή, 16122
πλησίον Ξενοδοχείο Κάραβελ
τηλ.2130406783

info[@]infotechs.gr

Top of Page