Ρύθμιση κλειδιού ασφαλείας για ασύρματο δίκτυο

Ρύθμιση κλειδιού ασφαλείας για ασύρματο δίκτυο

Μερικές φορές, οι προσωπικές πληροφορίες και τα αρχεία του ασύρματου δικτύου σας μπορούν να γίνουν ορατά σε άτομα που λαμβάνουν το σήμα του. Αυτό μπορεί να επιτρέψει την κλοπή ταυτότητας και άλλες κακόβουλες πράξεις. Ένα κλειδί ασφαλείας δικτύου ή μια φράση πρόσβασης μπορεί να σας βοηθήσει να προστατέψετε το ασύρματό δίκτυό σας από τέτοιου είδους μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Ο "Οδηγός ρύθμισης δικτύου" θα σας καθοδηγήσει ώστε να εγκαταστήσετε ένα κλειδί ασφαλείας.

  • Ανοίξτε τη Ρύθμιση δικτύου σε δίκτυο κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην επιλογή Πίνακας ελέγχου. Στο πλαίσιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε δίκτυο, έπειτα κάντε κλικ στις επιλογές Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης, Ρύθμιση νέας σύνδεσης ή δικτύου και στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ρύθμιση νέου δικτύου.

Σημείωση

  • Δεν συνιστάται η χρήση Εμπιστευτικότητας αντίστοιχης με ενσύρματο δίκτυο (WEP) ως μεθόδου ασύρματης ασφάλειας. Η Προστατευμένη πρόσβαση Wi-Fi (WPA ή WPA2) είναι πιο ασφαλής. Εάν δοκιμάσετε την WPA ή την WPA2 και δεν λειτουργούν, σας προτείνουμε να αναβαθμίσετε τον προσαρμογέα δικτύου σας σε προσαρμογέα δικτύου, ο οποίος να λειτουργεί με WPA ή WPA2. Όλες οι συσκευές δικτύου, οι υπολογιστές, οι δρομολογητές και τα σημεία πρόσβασης πρέπει επίσης να υποστηρίζουν WPA ή WPA2.

Μέθοδοι κρυπτογράφησης για ασύρματα δίκτυα

Σήμερα υπάρχουν τρεις τύποι κρυπτογράφησης ασύρματου δικτύου: Προστατευμένη πρόσβαση Wi‑Fi (WPA και WPA2), Εμπιστευτικότητα αντίστοιχη με ενσύρματο δίκτυο (WEP) και 802.1x. Οι πρώτες δύο περιγράφονται με περισσότερες λεπτομέρειες στις παρακάτω ενότητες. Η 802.1x χρησιμοποιείται συνήθως για εταιρικά δίκτυα και δεν αναλύεται εδώ.

Προστατευμένη πρόσβαση Wi-Fi (WPA και WPA2)

Οι WPA και WPA2 απαιτούν από τους χρήστες την παροχή ενός κλειδιού ασφαλείας για σύνδεση. Όταν επικυρωθεί το κλειδί, κρυπτογραφούνται όλα τα δεδομένα που αποστέλλονται μεταξύ του υπολογιστή ή της συσκευής και του σημείου πρόσβασης.

Υπάρχουν δύο τύποι ελέγχου ταυτότητας WPA: Η WPA και η WPA2. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιείστε WPA2 επειδή είναι η πιο ασφαλής μέθοδος. Σχεδόν όλοι οι νέοι ασύρματοι προσαρμογείς υποστηρίζουν WPA και WPA2, αλλά ορισμένοι παλαιότεροι προσαρμογείς δεν τις υποστηρίζουν. Στο WPA-Ατομικό και WPA2-Ατομικό, δίδεται στον κάθε χρήστη η ίδια φράση πρόσβασης. Αυτή είναι η προτεινόμενη λειτουργία για τα οικιακά δίκτυα. Τα WPA-Εταιρικό και WPA2-Εταιρικό σχεδιάστηκαν για χρήση με διακομιστή ελέγχου ταυτότητας 802.1X, ο οποίος διανέμει διαφορετικά κλειδιά σε κάθε χρήστη. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται κυρίως σε δίκτυα εργασίας.

Εμπιστευτικότητα αντίστοιχη με ενσύρματο δίκτυο (WEP)

Η WEP είναι μια παλαιότερη μέθοδος ασφάλειας δικτύου, που είναι ακόμα διαθέσιμη για την υποστήριξη παλαιότερων συσκευών, αλλά δεν προτείνεται πια. Κατά την ενεργοποίηση της WEP, ρυθμίζετε ένα κλειδί ασφάλειας δικτύου. Αυτό το κλειδί κρυπτογραφεί τις πληροφορίες, τις οποίες κάποιος υπολογιστής στέλνει σε κάποιον άλλον μέσα στο δίκτυο. Ωστόσο, η ασφάλεια WEP παραβιάζεται σχετικά εύκολα.

Υπάρχουν δύο τύποι WEP: έλεγχος ταυτότητας ανοιχτού συστήματος και έλεγχος ταυτότητας κοινόχρηστου κλειδιού. Κανένας από τους δύο τύπους δεν είναι πολύ ασφαλής, αλλά ο έλεγχος ταυτότητας κοινόχρηστου κλειδιού είναι ο λιγότερο ασφαλής από τους δύο. Για τους περισσότερους ασύρματους υπολογιστές και ασύρματα σημεία πρόσβασης, το κλειδί ελέγχου ταυτότητας κοινόχρηστου κλειδιού είναι ίδιο με το στατικό κλειδί κρυπτογράφησης WEP -το κλειδί που χρησιμοποιείτε για να ασφαλίσετε το δίκτυό σας. Ένας κακόβουλος χρήστης που καταγράφει τα μηνύματα για έναν επιτυχή έλεγχο ταυτότητας κοινόχρηστου κλειδιού μπορεί να χρησιμοποιήσει εργαλεία ανάλυσης για να προσδιορίσει το κλειδί ελέγχου ταυτότητας κοινόχρηστου κλειδιού και, στη συνέχεια, να προσδιορίσει το στατικό κλειδί κρυπτογράφησης WEP. Όταν προσδιοριστεί το κλειδί κρυπτογράφησης WEP, ο κακόβουλος χρήστης έχει πλήρη πρόσβαση στο δίκτυό σας. Για το λόγο αυτό, αυτή η έκδοση των Windows δεν υποστηρίζει αυτόματη εγκατάσταση δικτύου με χρήση ελέγχου ταυτότητας κοινόχρηστου κλειδιού WEP.

Εάν, παρά αυτές τις προειδοποιήσεις, θέλετε ακόμα να χρησιμοποιήσετε έλεγχο ταυτότητας κοινόχρηστου κλειδιού WEP, μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Για να δημιουργήσετε με μη αυτόματο τρόπο ένα προφίλ δικτύου χρησιμοποιώντας έλεγχο ταυτότητας κοινόχρηστου κλειδιού WEP

  1. Ανοίξτε το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην επιλογή Πίνακας ελέγχου. Στο πλαίσιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε δίκτυο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης.

  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρύθμιση νέας σύνδεσης ή δικτύου.

  3. Επιλέξτε Μη αυτόματη σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

  4. Στη σελίδα Πληκτρολογήστε πληροφορίες για το ασύρματο δίκτυο που θέλετε να προσθέσετε, στην περιοχήΤύπος ασφάλειας, επιλέξτε WEP.

  5. Συμπληρώστε την υπόλοιπη σελίδα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή ρυθμίσεων σύνδεσης.

  7. Κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια και έπειτα στο στοιχείο Τύπος ασφαλείας, κάντε κλικ στην επιλογή Κοινόχρηστο.

  8. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο.

Επικοινωνία

Έδρα: Μιλτ.Μαντά 15
Μαραθώνας, 19007
+30 22940 97039

Γραφείο: Τέας 2 Καισαριανή, 16122
πλησίον Ξενοδοχείο Κάραβελ
τηλ.2130406783

info[@]infotechs.gr

Top of Page