Άρθρα Ασφάλεια διαδικτύου

Άρθρα Ασφάλεια διαδικτύου

Στα Windows 10 θα υπάρχει και βιομετρική αναγνώριση προσώπου αντί για password

Το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 10 της Microsoft θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες για πρώτη φορά να «μπαίνουν» στον υπολογιστή τους ή σε όποια άλλη συσκευή, χωρίς την χρήση κωδικού πρόσβασης (password), αλλά με βιομετρικό τρόπο, όπως την αναγνώριση του προσώπου, της ίριδας του ματιού ή και των δαχτυλικών αποτυπωμάτων τους.

Επίσης, επιβεβαιώθηκε ότι το ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο Internet Explorer θα καταλήξει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και θα αντικατασταθεί από ένα νέο πρόγραμμα, που προς το παρόν φέρει το όνομα Spartan (Σπαρτιάτης).

Θύμα διαδικτυακής επίθεσης τo 12% των επιχειρήσεων

Αυξάνονται οι στοχευμένες διαδικτυακές επιθέσεις προς δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς διεθνώς. Σύμφωνα με μελέτη της Kaspersky Lab, στην οποία συμμετείχαν 4.000 στελέχη του κλάδου της Πληροφορικής από 27 χώρες, από το 2013 στο 2014 αυξήθηκαν από το 7% στο 12% οι επιχειρήσεις που δηλώνουν ότι έχουν δεχτεί στοχευμένη επίθεση. Πέρα από τα υπουργεία και τους φορείς του δημοσίου, την «τιμητική» τους για τους hacker έχουν οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, οι τηλεπικοινωνίες και οι μεταφορές & logistics.

Ρύθμιση κλειδιού ασφαλείας για ασύρματο δίκτυο

Μερικές φορές, οι προσωπικές πληροφορίες και τα αρχεία του ασύρματου δικτύου σας μπορούν να γίνουν ορατά σε άτομα που λαμβάνουν το σήμα του. Αυτό μπορεί να επιτρέψει την κλοπή ταυτότητας και άλλες κακόβουλες πράξεις. Ένα κλειδί ασφαλείας δικτύου ή μια φράση πρόσβασης μπορεί να σας βοηθήσει να προστατέψετε το ασύρματό δίκτυό σας από τέτοιου είδους μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

5 μέτρα προστασίας για τον υπολογιστή σας

 

Για να προστατέψετε τον προσωπικό υπολογιστή σας από τους κινδύνους όταν συνδέεστε στο internet, αρκεί να λάβετε 5 βασικά μέτρα:
  • AntiVirus / Λογισμικό προστασίας από ιούς. Εγκαταστήστε ένα Antivirus στον υπολογιστή σας για να ανιχνεύει και να αντιμετωπίζει πιθανούς ιούς. Στη συνέχεια φροντίστε να είναι συνεχώς ενημερωμένο.

Microsoft: Ο κόσμος δεν παίρνει μέτρα προστασίας στο ίντερνετ

 

Παρά το ότι ο αριθμός των σημερινών χρηστών του Ίντερνετ ξεπερνά τα δύο δισ. παγκοσμίως και αυξάνεται, ο κόσμος δεν παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ενισχύει την ασφάλειά του όταν βρίσκεται online"....

Προσοχή Κίνδυνος! Κοινωνική δικτύωση και επιχειρήσεις

1) Νομικές επιπτώσεις των Social Media για Επιχειρήσεις

 Ως Κοινωνική δικτύωση (Social Networking Systems) μπορεί να οριστεί μια ιστοσελίδα όπου τα άτομα ή οι εταιρικοί χρήστες μπορούν να συνδεθούν με άλλους χρήστες και να εμφανίζονται σε απευθείας σύνδεση με δίκτυα φίλων και τις επαφές τους ώστε να βλέπουν και να διαμορφώνουν τις συνδέσεις τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν μεταξύ άλλων το Facebook και το Linkedln.

Social media και παιδιά

Οι κίνδυνοι και πώς να προφυλαχθείτε
Μπορεί εσείς να ξέρετε ελάχιστα για το Facebook και το Twitter όμως, τα παιδιά σας ξέρουν σίγουρα πολλά.

Αναζητούν ασφαλιστική κάλυψη για διαδικτυακές απειλές οι εταιρείες

Την τρίτη θέση στη λίστα με τους σημαντικότερους κινδύνους στον κόσμο κατέχουν οι κυβερνοαπειλές

Οργανισμοί, επιχειρήσεις και δημόσιοι φορείς που στηρίζουν τις εργασίες τους στο διαδίκτυο, και χειρίζονται μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων, είναι «ευάλωτοι» στις διαδικτυακές επιθέσεις. 

Στη σύγχρονη εποχή, την ψηφιακή, οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο, που αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, αλλάζει μορφές και εξελίσσεται. 

Επικοινωνία

Έδρα: Μιλτ.Μαντά 15
Μαραθώνας, 19007
+30 22940 97039

Γραφείο: Τέας 2 Καισαριανή, 16122
πλησίον Ξενοδοχείο Κάραβελ
τηλ.2130406783

info[@]infotechs.gr

Top of Page